AmphoraCave, Kuva: ScubaCube
Kyproksella on Euroopan puhtaimmat uimavedet, mikä tekee saaresta todella varteenotettavan sukellus- ja snorklailukohteen. Useat mielenkiintoiset sukellusympäristöt löytyvät aivan uimarantojen läheisyydestä. AmphoraCave, Kuva: ScubaCube
Kypros on lapsiperheiden suosikki. Agia Napan vahvuutena ovat juuri hiekkarannat, joten on todella hienoa päästä kärkisijalle. Uskomme kävijämäärän olevan tänä vuonna ennätyksellinen ja kohde on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. He pitävät Agia Napasta upeiden ja lapsiystävällisten rantojen takia. Kypros on lapsiperheiden suosikki. Agia Napan vetonauloja ovat matalat hiekkarannat, ja kohde onkin erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Nissi on kaupungin vilkas lähiranta. Sen naapurissa oleva Makronissos on vähemmän kansoitettu ja pidempi ranta, johon on kulkuyhteys kävelijöille ja pyöräilijöille Nissiltä. Kuva: Kyproksen Matkatoimisto.
Kirkasvetinen ja puhdas vesi houkuttelee Kyprokselle. Kuva Kyproksen matkatoimisto
Kirkasvetinen ja puhdas vesi houkuttelee Kyprokselle. Kuva Kyproksen matkatoimisto
Agia Napan Nissi Beach on näyttävä. Kuva Thomas Cook. Agia Napan Nissi Beach on näyttävä. Kuva Thomas Cook.
Kuvauksellisen kaunis Konnos Bay tarjoaa pakomahdollisuuden Agia Napan ihmismassoista. Kuva: Panoramio.com, Brian Brady
Lue lisää: http://www.telegraph.co.uk/travel/bestbeaches/3072579/Best-beaches-on-Cyprus-Konnos-Bay-Cape-Greco.html 

Kyproksen rannat Välimeren äärellä avautuvat vasta paikanpäällä. Rantabongaria saaren rantojen kauneus ei ehkä kuvissa häikäise, mutta vaikutuksen tekee takuulla uimavesien puhtaus. Kyproksella on nimittäin mitattu koko Euroopan puhtaimmat vedet jo usean vuoden ajan.

Aurinkoisella saarella huikeimman vaikutuksen tekevät valo ja kristallinkirkkaat turkoosit rannat, joita reunustavat monin paikoin vaaleat kalkkikivikalliot. Saari on oiva valinta etenkin sukellusharrastajille, snorklaajille sekä pitkien ja näyttävien uimarantojen ystäville.

Kyproksella on monia hienoja rantoja. Parhaat rannat sijaitsevat turistikohteiden yhteydessä, saaren kaakkoisosassa. Kauneimmat uimarannat vaikuttavat erittäin kansoitetuilta, mutta Kyprokselta löytyy myös hiljaisempia ja pienempiäkin poukamia, joista matkailija löytää lomalla kaipaamansa rauhan.

Luonnonkauneudessaan Kyproksen rannat pesevät kyllä usean perusmatkakohteen rannat ympäri Välimeren rannikoita, mutta erityisen kauniita ja suuren vaikutuksen tekeviä yksittäisiä rantojen kaunottaria saarelta on vaikea nostaa korokkeelle. Yleensä kauneimmat rannat sijaitsevat hieman piilossa ja kaukana turistikohteista. Kyproksella ne löytyvät aivan niiden ytimestä.

Eurooppalaisille puhtaat ja turvalliset uimavedet on tärkeä kriteeri lomakohteen valinnassa. Kyproksen soveltuvuus lapsiperheiden lomakohteeksi onkin erittäin hyvin perusteltua. Esimerkiksi vuonna 2010 vuoden aikana Agia Napan alueelle matkusti noin 100 000 pohjoismaista turistia. Lapsiperheet muodostivat silloin noin 70% vieraista.

Kyproksen vahvuuksia on myös rantojen helppo saavutettavuus. Kohtuullisen hienoja rantoja löytyy jokaisen matkakohteen läheisyydestä. Kyproksella on myös paljon kulttuurihistoriallista nähtävää ja hieno vuoristoinen maaseutu, joka tarjoaa vastapainoa rantaelämälle.

Governor’s beach


Governor’s Beach. Kuva: Panoramio.com, Panikos Partalis

Kyproksen eteläosissa Limassolin ja Larnakan välissä sijaitsee Governor’s Beach Camping, joka on saanut nimensä sen läheisyydessä sijaitsevalta uimarannalta. Governor’s Beach muodostuu useista lähes mustarantaisista pikkupoukamista, joita piirittävät vaaleat kalkkikivikalliot. Rantakallioiden juurelta löytyy mukavia paikkoja irtautua kiireisestä maailmanmenosta. Ranta on helposti saavutettavissa, sillä se sijaitsee lähellä päätietä. Palvelut toimivat hyvin ja alueella on mm. rantatavernoja.

Coral Bay

Coral Bay. Kuva: Panoramio.com, gigman

Coral Bay. Kuva: Panoramio.com, gigman

Coral Bay Kyproksen länsirannikolla on kaunis hevosenkengän muotoinen hiekkaranta. Se on niin suosittu, että sinne kannattaa hakeutua jo aikaisin aamulla, jotta saa valittua parhaat paikat. Kannattaa myös kokeilla ison rannan reunamia. Niillä on yleensä se kaikista rennoin tunnelma. Läheisyydessä on mm. Paphoksen arkeologinen alue, josta löytyy linnoituksen rauniot ja ikiaikainen teatteri: http://www.panoramio.com/photo/40912083

Ks. myös:

http://www.panoramio.com/photo_explorer#view=photo&position=2361&with_photo_id=40948500&order=date_desc&user=1182290

http://www.panoramio.com/photo_explorer#view=photo&position=2381&with_photo_id=40911914&order=date_desc&user=1182290

http://www.360cities.net/image/golden-beach-rizokarpaso-karpass-peninsula-cyprus

http://www.360cities.net/image/golden-beach-rizokarpaso-karpass-peninsula-cyprus

 

Suosittelemme matkaoppaana

Berlitz