Näkymä Monte Solarolle nousevasta tuolihissistä Caprin saarella Italiassa. Kuva: Panoramio.com, Margie MiklasMonte Solarolle voi nousta tuolihissillä. Kuva: Panoramio.com, Miyashita JapanSaaren jylhyys ja romanttisuus on itse koettava. Kuva: Panoramio.com, beegoodSaarelta löytyy myös uimapaikkoja. Kuva: Panoramio.com, TopideCaprilla liikkuminen jalkaisin on mielenkiintoista, mutta jonkin verran rankkaa. Kuva: Panoramio.com, Marilena Borriero 
Linkit: http://photos.jpkware.com/sorrento/capri-frame.html 

 

 

 

Caprin huikaisevan kauniin saaren korkeimman paikan voi saavuttaa patikoimalla tai keikkuen ilmassa tuolihissillä pinja- ja oliivipuiden päällä. 12 minuutin matkan aikana silmien edessä avautuvat majesteettiset maisemat Napolinlahdelle Vesuvius -tulivuoren siintäessä horisontissa.

Anacaprista lähtevään tuolihissiin voi istahtaa Piazza Vittorian lähellä sijaitesevalta hissiasemalta, jonka nimi on Via Caposcuro. Myös patikointireitti Monte Solaroon lähtee Anacaprin kylästä, jossa sijaitsee myös Villa San Michele, ruotsalaisen Axel Munthen museoksi muutettu entinen koti. Näihin kohteisiin pääsee kätevästi myös suoraan satamasta lähtevillä pikkubusseilla.

Capri on matkakohteena luonteeltaan ”kerran elämässä”-tyyppinen, joten se kannattaa säästää johonkin ainutlaatuiseen tilanteeseen, ja kokea se esimerkiksi häämatkakohteena. Koko häämatkaa ei toki ole pakko viettää tällä hintatasoltaan korkealla saarella, sillä alueella on paljon muutakin nähtävää.

Hotellivinkki  häämatkalle!

Capri, Italia

Hotel Villa Marina Capri Spa

Idyllisellä ja lumoavalla tarujen saarella Caprilla sijaitseva Villa Marina on täydellinen vastavihityn parin romanttiseksi häämatkakohteeksi.
Hotellin elegantti julkisivu on peräisin 1900-luvun alusta. Hotellihuoneet ovat uniikkeja ja saavat inspiraationsa Caprin 1800- ja 1900-luvun kulttuurivaikuttajista. Hotellissa yöpyjät ovat vain muutaman askeleen päässä kuuluisasta köysiradasta, joka yhdistää muodikkaan venesataman Caprin piazettaan, saaren vaateliikkeiden ja ylellisten cocktailbaarien keskipisteeseen.
Köysiradalla matkailija voi nauttia upeista näköaloista Napolinlahdelle. Myös saaren pisin ranta on vain lyhyen kävelymatkan päässä hotellilta ja Villa Marinan oma ravintola, Ziqú, yhdistelee menussaan Italian länsirannikon keittiön herkkuja ja salaisia perhereseptejä
Kahden hengen huone alkaen 315 euroa aamiaisella Booking.comin kautta (28-29.9.2013).

Linkit:

http://www.capriseggiovia.it/eng/index.html